© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Stefan Mayerhofer: Im Zweier-Ruderboot auf dem Hallstättersee vor Hallstatt
Eine Frau und ein Mann sitzen in ihrem Zweier-Ruderboot, pausieren gerade und blicken auf den Ort Hallstatt, der hinter ihnen liegt. Weiter im Hintergrund Wald und Berge.
Eine Frau und ein Mann sitzen in ihrem Zweier-Ruderboot, pausieren gerade und blicken auf den Ort Hallstatt, der hinter ihnen liegt. Weiter im Hintergrund Wald und Berge.

Vakantie
in Salzkammergut

Zin in een zomer vol avonturen in de natuur?
Ontdek de Oostenrijkse regio Salzkammergut

Varen, suppen of zwemmen in de meren, hiken en mountainbike door valleien en over bergen, onstpannen in de thermen en genieten van gastronomie en cultuur in de steden en dorpen – de Oostenrijkse regio Salzkammergut heeft alles wat je van een zomervakantie zou willen. 

Attersee-Attergau

Piraten, kobolden en alpaca’s: een droomplek voor kinderen én ouders

De Oostenrijkse regio Attersee-Attergau is een bestemming voor heel het gezin. Kinderen kunnen hier wandelen met alpaca’s of varen op een piratenschip, terwijl ouders relaxen aan de stranden van het grootste meer in Oostenrijk.

 

Bad Ischl

Wellness en een keizerlijk verleden: royaal genieten in Bad Ischl

In de negentiende eeuw was dit de zomerbestemming voor Frans Jozef en Sisi, en nog altijd is het keizerlijk genieten in Bad Ischl. Bezoek de Kaiservilla, kom tot rust in de thermen en vier een feest van muzikale weelde tijdens het operettefestival.

 

Dachstein Salzkammergut

Dachstein: een paradijs voor hikers en historici

Hoewel Dachstein bekend staat als een wintersportbestemming, heeft de Oostenrijkse regio ook in de zomer veel te bieden. Badder in heldere meren, klim naar de pieken van het hooggebergte en leer over de prehistorische geschiedenis van Hallstatt.

Fuschlseeregion

Op de sportieve tour in Fuschlsee, het land van de almhutten

De regio Fuschlsee is de toegangspoort tot het Oostenrijkse merengebied Salzkammergut, een natuurparadijs van bergen, meren, bossen en weiden. Maak een meerdaagse tocht door dit blauwgroene landschap en ervaar de lokale gastvrijheid in de berghutten langs de route.

Mondsee-Irrsee

Watersport en natuurzwemmen: twee onweerstaanbare meren in Oostenrijk

De Mondsee en de Irrsee: deze twee Oostenrijkse meren liggen vlak bij elkaar en zijn toch verrassend verschillend. Het één biedt uren aan waterpret bij de bergen, terwijl het ander als een kalme oase in de heide ligt.

Traunsee-Almtal

De wildernis van Traunsee-Almtal: hét wandelparadijs van Oostenrijk

In het hart van Oostenrijk ligt Traunsee-Almtal, een regio vol natuurgebieden die geen wandelaar koud zullen laten. Neem een duik in het diepste meer van Oostenrijk en verken te voet de bossen van het Almtal.

Wolfgangsee

Proeverijen en panorama’s aan de Oostenrijkse Wolfgangsee

Als een helblauwe vlek spreidt de Wolfgangsee zich uit tussen de bergen van het merengebied Salzkammergut. Bezoek deze bestemming voor historische treinritten, culinaire kunstwerken en een onvergetelijke zonsondergang.

Activiteiten in het Salzkammergut

 

Joie de vivre. Eén woord, vele interpretaties. Is het springen in het kristalheldere meer in de ochtend? De pauze wanneer je op de top staat en geniet van het onbeschrijflijk mooie uitzicht op het berglandschap? Met uw geliefden door de charmante dorpjes slenteren? Als je je stokken in de sneeuw zet en kort daarna de poedersneeuw omhoog voelt dwarrelen? De warme punch in je handen in een van de charmante adventsdorpen of de culinaire facetten die je gehemelte verwennen? Joie de vivre is veel dingen, veel dingen zijn het Salzkammergut!

 

lees meer
© Wandern am Attersee
Wanderung zu zweit in der Attersee Region

BergeSeen Trail

BergeSeen Trail

Meer dan 370 kilometer door schilderachtige landschappen en idyllische natuur, langs diepblauwe meren die uitnodigen tot vertoeven. Het avontuur strekt zich uit over 14.000 meter hoogte en brengt talloze alpiene en regionale variaties met zich mee.

lees meer
© Ausblicke auf Seen (c) Salzkammergut - K. Kerschbaumer
Zwei Mountainbiker stehen neben ihren Räder auf einem Berg und blicken auf den See im Tal hinab. Im Hintergrund geht die Sonne unter.

BergeSeen eTrail

BergeSeen eTrail

Het Salzkammergut, bekend om zijn prachtige landschap, talrijke meren en weelderig groene weiden en velden, kan nu op een nieuwe manier worden beleefd.
Over 630 km en 14.500 meter hoogte loopt de BergeSeen eTrail door de regio. Het is dus niet de kortste eMTB-tocht, maar hij leidt zeker naar de mooiste plekjes in het Salzkammergut.

lees meer