© Blick auf die Goiserer Hütte Foto: RudiKainPhotografie
Auf diesem Foto sieht man die Goiserer Hütte und die umliegende Natur am Berg.
Auf diesem Foto sieht man die Goiserer Hütte und die umliegende Natur am Berg.

Diversiteit tussen bergen en meren

Acht regio's betoveren door de schoonheid van hun landschap, met kristalheldere meren en bergen met verre uitzichten. Het Salzkammergut is dé plek voor wandelaars, mountainbikers, genieters en natuurliefhebbers. 

Veelzijdig en toch compact - het Salzkammergut laat niets te wensen over! Wereldberoemde plaatsen zoals het UNESCO-werelderfgoed Hallstatt, de charmante keizerstad Bad Ischl of St. Wolfgang am Wolfgangsee, de bergpanorama's van het Höllengebirge, Osterhorngruppe, Totem Gebirge en de Dachstein zijn slechts enkele van de hoogtepunten van de regio. De landschappelijke diversiteit die voortvloeit uit de unieke ligging tussen de Alpen en de uitlopers van de Alpen heeft altijd weten te betoveren. Zout, de naamgever van de regio, rust al miljoenen jaren beschermd in de bergen; de oudste zoutwinning ter wereld bevindt zich in Hallstatt. Tijdens een rondleiding door de zoutwereld kunt u zich verdiepen in de wereld van het "witte goud".

Attersee-Attergau

Piraten, kobolden en alpaca’s: een droomplek voor kinderen én ouders

De Oostenrijkse regio Attersee-Attergau is een bestemming voor heel het gezin. Kinderen kunnen hier wandelen met alpaca’s of varen op een piratenschip, terwijl ouders relaxen aan de stranden van het grootste meer in Oostenrijk.

 

Bad Ischl

Wellness en een keizerlijk verleden: royaal genieten in Bad Ischl

In de negentiende eeuw was dit de zomerbestemming voor Frans Jozef en Sisi, en nog altijd is het keizerlijk genieten in Bad Ischl. Bezoek de Kaiservilla, kom tot rust in de thermen en vier een feest van muzikale weelde tijdens het operettefestival.

 

Dachstein Salzkammergut

Dachstein: een paradijs voor hikers en historici

Hoewel Dachstein bekend staat als een wintersportbestemming, heeft de Oostenrijkse regio ook in de zomer veel te bieden. Badder in heldere meren, klim naar de pieken van het hooggebergte en leer over de prehistorische geschiedenis van Hallstatt.

Fuschlseeregion

Op de sportieve tour in Fuschlsee, het land van de almhutten

De regio Fuschlsee is de toegangspoort tot het Oostenrijkse merengebied Salzkammergut, een natuurparadijs van bergen, meren, bossen en weiden. Maak een meerdaagse tocht door dit blauwgroene landschap en ervaar de lokale gastvrijheid in de berghutten langs de route.

Mondsee-Irrsee

Watersport en natuurzwemmen: twee onweerstaanbare meren in Oostenrijk

De Mondsee en de Irrsee: deze twee Oostenrijkse meren liggen vlak bij elkaar en zijn toch verrassend verschillend. Het één biedt uren aan waterpret bij de bergen, terwijl het ander als een kalme oase in de heide ligt.

Traunsee-Almtal

De wildernis van Traunsee-Almtal: hét wandelparadijs van Oostenrijk

In het hart van Oostenrijk ligt Traunsee-Almtal, een regio vol natuurgebieden die geen wandelaar koud zullen laten. Neem een duik in het diepste meer van Oostenrijk en verken te voet de bossen van het Almtal.

Wolfgangsee

Proeverijen en panorama’s aan de Oostenrijkse Wolfgangsee

Als een helblauwe vlek spreidt de Wolfgangsee zich uit tussen de bergen van het merengebied Salzkammergut. Bezoek deze bestemming voor historische treinritten, culinaire kunstwerken en een onvergetelijke zonsondergang.

Activiteiten in het Salzkammergut

 

Joie de vivre. Eén woord, vele interpretaties. Is het springen in het kristalheldere meer in de ochtend? De pauze wanneer je op de top staat en geniet van het onbeschrijflijk mooie uitzicht op het berglandschap? Met uw geliefden door de charmante dorpjes slenteren? Als je je stokken in de sneeuw zet en kort daarna de poedersneeuw omhoog voelt dwarrelen? De warme punch in je handen in een van de charmante adventsdorpen of de culinaire facetten die je gehemelte verwennen? Joie de vivre is veel dingen, veel dingen zijn het Salzkammergut!

 

lees meer
© Wandern am Attersee
Wanderung zu zweit in der Attersee Region

BergeSeen Trail

BergeSeen Trail

Meer dan 370 kilometer door schilderachtige landschappen en idyllische natuur, langs diepblauwe meren die uitnodigen tot vertoeven. Het avontuur strekt zich uit over 14.000 meter hoogte en brengt talloze alpiene en regionale variaties met zich mee.

lees meer
© Ausblicke auf Seen (c) Salzkammergut - K. Kerschbaumer
Zwei Mountainbiker stehen neben ihren Räder auf einem Berg und blicken auf den See im Tal hinab. Im Hintergrund geht die Sonne unter.

BergeSeen eTrail

BergeSeen eTrail

Het Salzkammergut, bekend om zijn prachtige landschap, talrijke meren en weelderig groene weiden en velden, kan nu op een nieuwe manier worden beleefd.
Over 630 km en 14.500 meter hoogte loopt de BergeSeen eTrail door de regio. Het is dus niet de kortste eMTB-tocht, maar hij leidt zeker naar de mooiste plekjes in het Salzkammergut.

lees meer

Salzkammergut smaakt goed 

Salzkammergut smaakt goed 

Ook culinair weet het Salzkammergut te bekoren. Rechtstreeks van de boerderij, uit de speciaalzaak, de rustieke herberg of uit de fijne gastronomische keuken - de regionale specialiteiten zijn een ware streling voor het gehemelte.

Een bijzonder culinair hoogtepunt komt vers uit de diepte van de plaatselijke meren op uw bord, de char. Lokale fijnproevers bevelen de char in een zoutkorst aan - typisch voor het Salzkammergut!

meer informatie
© Foto Oberösterreich Tourismus/Wolfgangsee/Moritz Ablinger: Twee fietsers eten vis in de gastentuin van de Gamsjaga Inn aan het Wolfgangmeer in het Salzkammergut.
Twee fietsers zitten in de tuin van de herberg Gamsjaga aan de oever van het Wolfgangmeer in het Salzkammergut en er is net een visschotel geserveerd.
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Karolin Pernegger: Een man dirigeert een koor in een kerk, de koorleden dragen traditionele kostuums.
Een man dirigeert een koor in een kerk, de koorleden dragen traditionele kostuums
Salzkammergut

SommerCard

Salzkammergut

SommerCard

Salzkammergut Summer Card op vertoon van de meer dan 120 deelnemende bedrijven ontvangt u tot 25% korting. Verkrijgbaar bij de toeristenbureaus en bij veel accommodaties en partnerbedrijven.

Gratis vanaf drie overnachtingen in de regio's Attersee-Attergau, Ausseerland, Bad Ischl, Dachstein, Mondsee-Irrsee, Traunsee-Almtal.
Geldig van 1 mei tot 31 oktober

meer informatie