Traunsee-Almtal

De regio Traunsee-Almtal is de toegangspoort tot het Salzkammergut. De Traunsee, gelegen onder de top van de machtige Traunstein, is het op één na grootste meer van Oberösterreich. Het is 191 meter diep en daarmee het diepste meer van Oostenrijk. Zelfs de oude Romeinen prezen het betoverende effect van dit meer en noemden het 'lacus felix', het geluksmeer. Het Almtal, een van de bosrijkste streken van Oostenrijk, is verfrissend groen. Hier kunnen lichaam en geest zich ontspannen en nieuwe krachten opdoen.

© Schloss Ort ©TVB Traunsee-Almtal
Auf dem Bild ist das beleuchtete Schloss Ort in der Dämmerung zu sehen.

Contact

Traunsee-Almtal
Toscanapark 1
4810 Gmunden

Telefoon +43 7612 74451
E-Mail: info@traunsee-almtal.at
Web: traunsee-almtal.salzkammergut.at/

© Biken im Traunsee
3 Radfahrer stehen am Langbathsee mir ihren Fahrräder.

Activiteiten

Activiteiten

Van fietsen en wandelen tot watersporten. Geniet van de frisse merenlucht en breng uw tijd door in het prachtige landschap van de regio Traunsee-Almtal.

Activiteiten
© Gmundner Keramik Manufaktur ©Gmundner Keramik
Auf einer Drehscheibe befindet sich ein Teller, der gerade von einer Person bemalen wird. Von der Person ist lediglich die Hand zu sehen, in der sie einen Pinsel hält.

De moeite waard

De moeite waard

De regio Traunsee-Almtal biedt niet alleen spannende bezienswaardigheden, maar ook geschiedenis die je kunt aanraken. Er is voor elk wat wils. Kijk zelf en ontdek onze bezienswaardigheden in de regio.

De moeite waard
© Foto Oberösterreich Tourismus/Traunsee-Almtal/Stefan Mayerhofer: Zwei Frauen bekommen im Gasthaus Silmbroth in Scharnstein Bier serviert.
Zwei Frauen sitzen an einem Tisch im Gasthaus Silmbroth in Scharnstein, vor ihnen am Tisch stehen zwei Teller mit heißen Würsten, sie bekommen gerade von einer Kellnerin Bier serviert

Culinair

Culinair

Van de regionale keuken tot de internationale keuken, de gastronomische verscheidenheid biedt alles. Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan de regionale Stangerlfisch of liever naar een gecultiveerde herberg gaat. Laat je meevoeren naar de top van plezier. 

Culinair