Bad Ischl - Een keizerlijk levensgevoel

Deze keizerstad in het hart van het Salzkammergut heeft echt iedereen heel veel te bieden. In de bergen kun je prachtige wandeltochten maken en er valt heel veel te ontdekken, bijvoorbeeld de overheerlijke streekgerechten en interessante tradities. Hier gaan geschiedenis en lokale gebruiken hand in hand met culturele evenementen van hoog niveau, bijzondere winkels, exclusieve wellness in de thermen en een indrukwekkend natuurlandschap.

© Esplanade in Bad Ischl mit Baumallee, Fluss Traun im Vordergrund, markante Häuserfassaden und Kirchturm, Berge im Hintergrund
Esplanade mit markanter Häuserfassade in Bad Ischl. Im Vordergrund der Fluss Traun. Im Hintergrund sieht man den Turm der katholischen Kirche und die umliegenden Bergwelt.

Contact

Bad Ischl
Auböckplatz 5 - Trinkhalle
4820 Bad Ischl

Telefoon +43 6132 27757
E-Mail: office@badischl.at
Web: badischl.salzkammergut.at/

© Mann und Frau beim Radfahren in der Rettenbachalm
Radfahren in der Rettenbachalm

Activiteiten

Activiteiten

Een verscheidenheid aan wandel-, hardloop- en fietspaden nodigen uit tot actief bezig zijn in Bad Ischl en de rest van het Salzkammergut. In de winter is er naast de langlaufloipe op de Rettenbachalm ook de mogelijkheid tot skitochten op de Katrin Alm en zijn er diverse skigebieden in de directe omgeving van Bad Ischl. Deze en andere mogelijkheden om sportief bezig te zijn vindt u op deze pagina.

Activiteiten
© Blick auf die Kaiservilla in Bad Ischl. Katholische Pfarrkirche im Hintergrund.
Blick auf die Kaiservilla in Bad Ischl. Im Vordergrund ist der Kaiserpark zu sehen. Im Hintergrund sticht die katholische Pfarrkirche aus dem Stadtbild heraus.

De moeite waard

De moeite waard

Musea - Monumenten - Excursiebestemmingen
In en rond Bad Ischl bevinden zich tal van interessante gebouwen en uitzichtpunten.

De moeite waard
© Foto Oberösterreich Tourismus/Bad Ischl/Katrin Kerschbaumer: Koch Christoph Held beim Gemüseschneiden im Gasthaus Siriuskogl in Bad Ischl.
Koch Christoph Held beim Gemüseschneiden in der Küche im Gasthaus Siriuskogl in Bad Ischl. Das Gemüse und der in Stücke geschnittene Fisch liegen auf einem Holzbrett.

Culinair

Culinair

Bad Ischl in het Salzkammergut biedt een groot aantal herbergen, berghutten, cafés, banketbakkerijen, ijssalons en bars. Het culinaire spectrum reikt van boerderijproducten en gebak van het hoogste niveau tot de gastronomische keuken.

Culinair