Attersee-Attergau - Genieten en een duik nemen

Het vakantiegebied Attersee-Attergau is gunstig gelegen, direct aan de Westautobahn tussen Linz en Salzburg. De Attersee is het grootste meer van Oostenrijk. Omgeven door een prachtig natuurlandschap, de glooiende heuvels van de Attergau en de imposante rotswanden van het Höllengebirge is dit meer perfect om te zwemmen, duiken, wandelen en fietsen. Ook veel kunstenaars, waaronder Gustav Mahler en Gustav Klimt, konden zich iet onttrekken aan de unieke schoonheid van dit landschap.

© Foto Oberösterreich Tourismus/AtterseeAttergau/Michael Grössinger: Zwetschkenschnaps kosten mit Franz Spalt auf der Terrasse des Attersee Chalets in Steinbach am Attersee im Salzkammergut.
Zwei Frauen sitzen auf der Terrasse des Attersee Chalets und verkosten Zwetschkenschnaps mit Franz Spalt, dem Besitzer der Unterkunft, im Hintergrund der Attersee.

Contact

Attersee-Attergau
Attergaustraße 55
4880 St. Georgen im Attergau

Telefoon +43 7666 7719
E-Mail: info@attersee.at
Web: attersee-attergau.salzkammergut.at

© Foto Oberösterreich Tourismus/Attersee Attergau/Michael Grössinger: Pauze na de wandeling bij de Egelsee in het Salzkammergut.
Een vrouw en een man op een houten loopbrug bij Egelsee in het Salzkammergut.

Activiteiten

Activiteiten

Het prachtige turquoise-groene water trekt in de warmere maanden badgasten en watersporters naar de Attersee. Het hele jaar door bieden talrijke wandelroutes vakantiegangers geweldige mogelijkheden om de regio te verkennen. Ook gezinnen komen aan hun trekken: talrijke themapaden speciaal voor kinderen, de avontuurlijke wandelpas en speelplaatsen wachten op de jongste gasten. 

Activiteiten
© 2S-Tauchen-im-Attersee©Angelika-Neuhofer
Ein Taucher unter Wasser.

De moeite waard

De moeite waard

Naast de verscheidenheid aan sporten biedt de regio ook talrijke excursiebestemmingen. Deze zorgen voor een kleurrijk en kwalitatief aanbod van excursies in de vakantieregio op elk moment van het jaar, te land, te water, bergop en bergaf - of het nu gaat om natuur, actie, cultuur of plezier.

De moeite waard
© 2021_1erBeislTVBAtterseeAttergau_VeronikaPhillipp (18)
Gourmetreise Attersee-Attergau.

Culinair

Culinair

Regionale lekkernijen worden aangeboden door de herbergen en gezellige tavernes. Gerenommeerde toques en sterrenrestaurants, zoals het Kulinarium Attersee, bieden culinaire hoogstandjes. Is er iets mooiers dan een zonsondergang onder kastanjebomen in de gastentuin direct aan de Attersee? Geniet van Steckerlfische in de rustieke snackbar en ontdek levendige drankjes op koele klanken in de moderne beachclubs.

Culinair