Attersee-Attergau - Genieten en een duik nemen

De vakantieregio Attersee-Attersee combineert ontspanning, sportieve actie, cultuur, genot en indrukwekkende belevenissen in de natuur. De Attersee is het grootste meer van Oostenrijk. Het is omgeven door de glooiende heuvels van de Attergau en de imposante rotswanden van het Höllengebirge. Tijdens het zwemmen, duiken, wandelen, bergbeklimmen of fietsen kan de natuur van dichtbij worden beleefd. Veel kunstenaars, waaronder Gustav Mahler en Gustav Klimt, ontkwamen niet aan de unieke schoonheid van dit landschap en lieten hun sporen na.

© Abendlich im Attersee Attergau
Sonnenuntergang im Attersee Region im Winter.

Contact

Attersee-Attergau
Attergaustraße 55
4880 St. Georgen im Attergau

Telefoon +43 7666 7719
E-Mail: info@attersee.at
Web: attersee-attergau.salzkammergut.at

© Rodeln im Attersee-Attergau
Rodeln im Attersee-Attergau

Activiteiten

Activiteiten

Het prachtige turquoise-groene water trekt in de warmere maanden badgasten en watersporters naar de Attersee. Het hele jaar door bieden talrijke wandelroutes vakantiegangers geweldige mogelijkheden om de regio te verkennen. Ook gezinnen komen aan hun trekken: talrijke themapaden speciaal voor kinderen, de avontuurlijke wandelpas en speelplaatsen wachten op de jongste gasten. 

Activiteiten
© Schloss Kammer
Der Schloss Kammer im Attersee-Attergau im Winter

De moeite waard

De moeite waard

Naast de verscheidenheid aan sporten biedt de regio ook talrijke excursiebestemmingen. Deze zorgen voor een kleurrijk en kwalitatief aanbod van excursies in de vakantieregio op elk moment van het jaar, te land, te water, bergop en bergaf - of het nu gaat om natuur, actie, cultuur of plezier.

De moeite waard
© 2021_1erBeislTVBAtterseeAttergau_VeronikaPhillipp (18)
Gourmetreise Attersee-Attergau.

Culinair

Culinair

Rondom de Attersee kunt u zich culinair laten verwennen. Regionale lekkernijen worden aangeboden door de herbergen en gezellige tavernes. Gerenommeerde toques en sterrenrestaurants, zoals het Kulinarium Attersee, bieden culinaire hoogstandjes. Is er iets mooiers dan een zonsondergang onder kastanjebomen in de gastentuin direct aan de Attersee? Geniet van Steckerlfische in de rustieke snackbar en ontdek levendige drankjes op koele klanken in de moderne beachclubs.

Culinair